Waarom kiezen de meeste mensen de afgelopen tijd voor een Samsung televisie in 2020? Zijn ze echt beter?

We zien misschien niet dat een van deze Samsung televisies in 2020 op de markt komt, maar Samsung schrikt er niet voor terug om op elke beurs over Micro LED technologie te praten, dus het is waarschijnlijk de moeite waard om precies te kijken wat het is. Het is de eerste echte concurrent van Samsung op het gebied van OLED, dankzij de zelfuitstralende pixels die net als OLED’s hun eigen licht creëren.

  1. Dit betekent dat er geen achtergrondverlichting nodig is om een beeld te maken, waardoor de tv’s dunner worden. Waar Micro-LED’s verschillen van OLED’s zijn de pixels. Ze zijn anorganisch, wat betekent dat de pixels, in tegenstelling tot OLED’s, in de loop van de tijd niet zullen degraderen. Samsung zegt dat dit hen in staat stelt om de beeldschermen harder te duwen, waardoor ze helderdere beelden creëren dan OLED.
  2. Over het algemeen zijn tv-schermen gemaakt van één glasplaat met meerdere lagen eronder, maar Micro LED-schermen zijn gemaakt van meerdere kleinere panelen die in verschillende vormen en maten kunnen worden gerangschikt. Samsung heeft nog niet elk aspect van de TV onthuld, maar het is mogelijk dat we op een dag de grootte van onze TV kunnen vergroten of verkleinen. Stel je voor dat je verhuist naar een plek met een grotere woonkamer en in plaats van een hele nieuwe set te kopen, zou je er gewoon een paar panelen aan kunnen toevoegen.